Izbornik predmeta

Repozitorij

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

Zanemarivanje i zlostavljanje djece

Šifra: 71362
ECTS: 1.5
Nositelji: prof. dr. sc. Ivana Čuković Bagić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Zanemarivanje i zlostavljanje djece izborni je predmet koji studenti slušaju u ljetnom semestru kroz 15 sati nastave u obliku predavanja.
Glavni cilj ovog predmeta jest obrazovati studente dentalne medicine o sve aktualnijoj problematici zlostavljanja djece koja je prisutna ne samo u svijetu, već i u našoj zemlji.
Sadržaj ovog predmeta obuhvaća predstavljanje općih saznanja o zlostavljanju i zanemarivanju djece, specifičnostima u njihovom prepoznavanju, pravne aspekte zaštite s posebnim osvrtom na ulogu i odgovornost medicinskih profesija, kao i detaljan opis dentalnom zanemarivanja koje je ujedno i vrsta medicinskog zlostavljanja koju bi svaki doktor dentalne medicine morao naučiti prepoznati. Prema želji prošlogodišnje vrlo aktivne grupe studenata koji su upisali ovaj predmet, u ovoj akademskoj godini predviđa se (ako bude zainteresiranih) posjeta Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba i Hrabrom telefonu.
Literatura:
  1. OBVEZNA LITERATURA:
    Harris J, Sidebotham P, Welbury R. Child protection and the dental team. An introduction to safeguarding children in dental practice
9. semestar
Izborni predmeti za 5. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina

10. semestar Ne predaje se
Izborni predmeti za 5. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina
Termini konzultacija:

Obavijesti

Ivan Kafadar
Objavljeno: 9. 3. 2017. u 13:17

Forum

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.

Česta pitanja