Izbornik predmeta

Uvod u dentalnu medicinu

Šifra: 71359
ECTS: 1.5
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Marin Vodanović
Izvođači: izv. prof. dr. sc. Ivana Savić Pavičin - Seminar
izv. prof. dr. sc. Marin Vodanović - Seminar

izv. prof. dr. sc. Ivana Savić Pavičin - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 5
Seminar 10
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Kolegij " Uvod u dentalnu medicinu " prvi je stomatološki predmet, a sluša se u prvom semestru studija. Pripada grupaciji općih i stomatoloških pretkliničkih predmeta, a zadaća mu je upoznati studente sa budućom strukom slijedeći zasade liječničke deontologije.
Uvod u dentalnu medicinu predmet je koji daje odgovore na pitanja: kakva je znanost stomatologija, koji su joj korijeni, kako se nosi sa izazovima suvremenog života, kakve su joj perspektive imajući u vidu realnu procjenu svekolikog oralnog zdravlja naše populacije,oblike sustavne stomatološke zaštite i potrebe za doktorima stomatologije u Republici Hrvatskoj.
Studenti kao novi sudionici nastavnog procesa moraju i trebaju znati osnovne činjenice iz povijesti Fakulteta, podatke o njegovom ustroju i načinu funkcioniranja, a posebice moraju usvojiti činjenice u svezi studentskih prava i dužnosti, te njihovog aktivnog sudjelovanja u životu Fakulteta ali i sveukupne akademske zajednice.
Uz osnovne podatke o struci predmet "Uvod u dentalnu medicinu" ukazuje na najčešća profesionalna oboljenja stomatologa, perspektive zapošljavanja u struci, te načine cjeloživotnog obrazovanja kao preduvjeta stjecanja prava (licence) za rad. Posebno ističmo spoznaje o pristupu i korištenju informacija i njihove obrazovne, znanstvene i kliničke primjene.
Na ta ali mnoga druga pitanja sadašnjeg trenutka naše struke, dužni smo dati odgovore, kako bi studenti u prvom približenju svojem životnom odabiru, unatoč brojnim posve različitim sadržajima koje u početku studija usvajaju (opći- biološki predmeti), dobili informaciju o tome kako će izgledati njihov život i rad u Fakultetu tjekom šestogodišnjeg studija stomatologije.
Literatura:
  1. Vodanović, Marin. Osnove stomatologije. Jastrebarsko: Naklada Slap; 2015.
1. semestar
Izborni predmeti za 1. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina

2. semestar
Izborni predmeti za 1. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina
Termini konzultacija:

Obavijesti

Literatura za praćenje nastave, savladavanje propisanog gradiva i polaganje ispita:

Vodanović, Marin. Osnove stomatologije. Jastrebarsko: Naklada Slap; 2015.

Marin Vodanović
Objavljeno: 23. 9. 2016. u 15:06
Uređeno: 23. 9. 2016. u 15:10