Obavijesti

 

 

Nova oprema u knjižnici

U čitanici knjižnice postavljeno je  9 novih računala za korisnike, te je postavljena bežična mreža WI-FI. Studentima je za korištenje interneta na donesenim prijenosnim uređajima dostupna EDUroam mreža - upute). 

 

Nove knjige u knjižnici

 

Zrinka Tarle i sur. 

Restorative dental medicine, Medicinska naklada 2021.

 

Tomislav Lauc, Ivana Čuković-Bagić i sur., 

Dentalna i kraniofacijalna antropologija, 2019.

 

 

Tomislav Čabov: Oralnokirurški priručnik, 2. izd., 2021.

 

Textbook of forensic odonto-stomatology by IOFOS

Editor: Hrvoje Brkić
Co-editors: Rüdiger Lessig, Ricardo Henrique Alves da Silva, Vilma Pinchi, Patrick Thevissen

Sadržaj knjige

Zapis i primjerci u knjižnici

 

Marko Jukić suradnici Višnja Majerić Kogler Mira Fingler, 2010.

Jedinstveni vodič za stomatološke pripravnike o praktičnoj primjeni parodontalnog liječenja

 

 

U nakladništvu Hrvatske komore dentalne medicine izašao je sveučilišni priručnik “Opće zdravlje kroz oralno zdravlje – multidisciplinarni pristup” urednica prof. dr. sc. Marinke Mravak Stipetić, prof. dr. sc. Jadranke Sertić i dr. sc. Anke Jurišić Kvesić. 
 

 

 

U knjižnici su dostupni primjerci novo izašle knjige Maksilofacijalna kirurgija Prof. dr. sc. Ivice Lukšića. Nakon više od četvrt stoljeća izdan je novi udžbenik iz maksilofacijalne kirurgije namijenjen studentima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studentima stomatologije te liječnicima obiteljske medicine i dentalne medicine.

 

U Središnju stomatološku knjižnicu je stigao vrlo zanimljivi priručnik pod naslovom "Vježbe za muskuloskeletno zdravlje" naše prof. Irene Bagarić. Priručnik je odličan vodič koji sadrži niz jednostavnih vježbi koje se mogu svakodnevno provoditi kod kuće ili na radnom mjestu. Stoga, dođite u našu Knjižnicu i posudite ovaj slikoviti priručnik koji će vam pomoći u očuvanju zdravlja i njegovom poboljšanju.

 

 

 

 

Pročitajte, saznajte!

European Computer Driving Licence (ECDL) - Europska računalna diploma - je međunarodno priznati certifikat za korištenje osobnog računala, dizajniran s ciljem uspostavljanja standarda za provjeru osposobljenosti za rad na računalu. Vlada Republike Hrvatske uvrstila je ECDL u strategiju "Informacijska i komunikacijska tehnologija - Hrvatska u 21. stoljeću". Strategijom se određuje primjena ECDL programa u informacijskom obrazovanju službenika i namještenika u državnoj upravi te nastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama. 

CARNet-ov Edupoint centar pripremio je različite besplatne online tečajeve za akademsku zajednicu među kojima su i ECDL online tečajevi za provjeru znanja i pripremu za stjecanje diplome. Za pristup online tečajevima potrebno je upisati korisničko ime i zaporku koje ste dobili e-mailom.

 

 

Zanimljivosti

Washington duguje 1,6 milijuna kuna

George Washington, prvi predsjednik, je 1789. posudio dvije knjige u knjižnici New York Society koje još nisu vraćene. Zakasnina je sad 1,6 milijuna kuna. Knjižnica neće od Vlade SAD-a tražiti povrat duga, te traže da im knjige vrate (ds)

 

Vijest je objavio list 24sata 19. travnja 2010. godine (2010;6(1811)).

Izvorni članak možete pročitati u Guardian-u.

Hrvatska poslovica kaže: Cijela kuća može izgorjeti, ali dug će izaći kroz dimnjak!