AAI@EDU projekt

AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Svaka ustanova iz sustava MZOS, koja je uključena u sustav AAI@EduHr kao matična ustanova, ima vlastiti LDAP imenik u kojemu su pohranjeni elektronički identiteti korisnika (djelatnika i studenata) iz te ustanove (detaljnije ...). To znači da se pristup pojedinim dijelovima web stranica (interni dokumeni, FV, odbori i povjerenstva) visokih učilišta regulira lozinkom iz AAI-ja.

Promjenu podataka, pa i lozinke u našem AAI imeniku možete napraviti preko linka http://aosi.sfzg.hr/ldap/user/.

Student koji izgubi svoje AAI korisničke podatke i želi dobiti nove, dužan je:

  • ispuniti formular za izdavanje nove lozinke za AAI koji je dostupan na web stranici "Interni dokumenti", u studentskom intranetu (direktan link: https://www.sfzg.unizg.hr/intranet/studenti/interni_dokumenti).
  • uplatiti 50 kn troškova na žiro račun Fakulteta (IBAN: HR7423600001101235285)
  • donijeti ispunjen formular i potvrdu o uplati u Petrinjsku 34, ISVU ured, gdje će studentu biti uručeni novi korisnički podaci (resetirana lozinka)

Student mora osobno preuzeti nove podatke, te sa sobom mora imati ispravu s kojom može potvrditi svoj identitet (osobna iskaznica, x-ica).

Ovim putem vas podsjećamo o sve većoj važnosti AAI elektroničkog identiteta, pa time i važnosti čuvanja AAI korisničkih podataka. Uz to što je AAI sada potreban za pristup Studomatu, sustavu za e-učenje, web stranici Fakulteta itd., AAI je moguće koristiti i za pristup sustavu e-Građani preko kojeg je moguće dobiti mnoštvo osobnih podataka.